Atle nylanserar Humle Fonder tillsammans med småbolagsförvaltaren Petter Löfqvist

Humle Fonder kommer fokusera på hållbara och ansvarsfulla investeringar i nordiska tillväxtbolag. Humle Fonder har idag två aktivt förvaltade fonder Humle Småbolagsfond och Humle Sverigefond.

Atle övertog förvaltningen av Humle Småbolagsfond och Humle Sverigefond från Söderberg & Partners efter årsskiftet. I samband med övertagandet nylanserar vi Humles fondförvaltning under namnet Humle Fonder tillsammans med Petter Löfqvist som huvudförvaltare. Petter kommer senast från Danske Bank där han förvaltade fonden Danske Invest Sverige Småbolag som hade ett särskilt fokus på hållbara och ansvarsfulla investeringar.

”Jag är helt övertygad om att hållbarhet är en kvalitetsfaktor som bidrar till en bättre avkastning. Bolag som inte tar sitt hållbarhetsansvar på allvar saknar i mina ögon kvalitet och kommer att tappa konkurrenskraft över tid.” säger Petter Löfqvist.

Humle Fonder har som mål att ge sparare rätt avkastning över tiden. Rätt avkastning för oss innebär att investera i bolag som både är hållbara och har en stark tillväxtpotential vilket ger både en god värdeökning och ett positivt bidrag till omvärlden. Humle Småbolagsfond riktar sig mot sparare som söker en stark tillväxtresa i svenska småbolag medan Humle Sverigefond riktar sig mot sparare som söker en global exponering genom svenska internationella bolag.

”Vi är väldigt glada att få möjligheten att bygga vidare på Humles fina varumärke och förvaltningshistorik tillsammans med Petter Löfqvist. Med Petter förstärker vi vårt fokus på hållbara och ansvarsfulla investeringar.” säger Gustav Ohlsson, VD för Atle.

För information, faktablad och informationsbroschyr se www.humlefonder.se. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Det kapital som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att en investerare får tillbaka hela det insatta kapitalet.